Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet verilerine göre Corona virüsünün insanlık için risk oluşturmaya devam ettiği bu dönemde Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde konut arayan kişilerin sayılarında azalma gözlemlendi. Verilere göre Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Aksaray ve Çanakkale ve illerinde konut arayan kişilerin sayısında azalma görülmediği aksine artış görüldüğü bilgisine ulaşıldı.





Emlakjet 2020 Mart ayı konut arama istatistik verilerine göre Türkiye genelinde konut arayan kişilerin sayısında Corona virüs öncesi dönem ile karşılaştırıldığında konut aramalarında azalma gözlemlenirken, bazı illerde ise konut aramalarında azalma gözlemlenmedi. Emlakjet 2020 Mart ayı yılının verilerine göre sırası ile -%45’lik bir oran ile Antalya ilinde, -%31’lik bir oran ile İstanbul ilinde,   -%16’lık bir oran ile Ankara ilinde ve  İzmir illerinde konut aramalarında Corona virüs öncesi döneme göre azalma gözlemlendi. Analize göre Corona virüs sonrasındaki dönemde  tercih edilme oranı artan illerin artış oranlarının bilgisi ise şu şekilde; Bayburt ili %53, Bilecik ili %7, Gümüşhane ili %7, Aksaray ili %5 ve Çanakkale ili %2.





Analize verilerine göre metropol hayatından uzaklaşmak isteyen kişiler, Corona virüs sonrasındaki dönem için şimdiden ev bakmaya başladı. Emlakjet verilerinden edinilen verilere göre:





  • Antalya’da ortalama konut satış fiyatı 425.000 TL, geri dönüş süresi ise 16 yıl.
  • İstanbul’da ortalama konut satış fiyatları ise 548.245 TL olarak belirlenirken bu bölgedeki konutların ortalama geri dönüş süreleri ise 22 yıl.
  • Ankara iline bakıldığında ise konutların ortalama fiyatları 275.000 TL dolaylarında, konutların geri dönüş süresi ise 16 yıl.
  • İzmir ilinde ortalama konut satış fiyatları 468.000 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 20 yıl.
  • Bursa ilinde ortalama konut fiyatları ise 371.000 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 19 yıl.
  • Bayburt ilinde ortalama konut fiyatları ise 240.000 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 21 yıl.
  • Bilecik ilinde ortalama konut fiyatları ise 161.495 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 20 yıl.
  • Gümüşhane ilinde ortalama konut fiyatları ise 156.000 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 20 yıl.
  • Aksaray ilinde ortalama konut fiyatları ise 297.000 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 27 yıl.
  • Çanakkale ilinde ortalama konut fiyatları ise 364.000 TL olarak belirlenirken, konutların geri dönüş süreleri ise 20 yıl.




‘’Emlakjet olarak üyelerimize destek olmaya devam edeceğiz’’





Türkiye’deki konut arama rakamları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Emlakjet Ceo’su Tolga İdikat, ‘’Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü gayrimenkul sektörünü de oldukça etkiledi. Emlakjet verilerimize göre Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde konut aramalarında düşüler görülürken bazı illerde ise konut aramalarında düşüş gözlemlenmedi. Bu illerden öne çıkanlar ise Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Aksaray ve Çanakkale. Emlakjet verilerine göre bu illerimizde yapılan konut aramaları geçtiğimiz aylardan daha yüksek rakamlarda seyrediyor. Şu an ülke olarak oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem sonrasında konut aramalarının geçmiş dönemlere oranla hız kazanacağını öngörüyorum. Emlakjet olarak bu dönemde üyelerimize her şekilde destek olmaya devam edeceğiz. Emlak ofislerinin piyasadan kopmayarak öncelikli ihtiyaçlarınızı karşılamalarında destek oluyoruz’’ şeklinde konuştu.





Emlakjet Hakkında:





2006 yılında bağımsız girişimciler tarafından kurulan Emlakjet.com, Mayıs 2014’te risk ve girişim sermayesi platformu iLab Holding tarafından satın alındı. “Sen o evi hayal et, gerisi Emlakjet!” sloganı ile satılık veya kiralık dairelere en pratik şekilde ulaşma imkânı sunan yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet, İlab Holding çatısı altına girdiği günden bu yana marka yatırımları ile ciddi bir ürün geliştirme süreci içine girdi. İster satılık ya da kiralık ister yatırımlık olsun aranılan evi en hızlı, en kolay ve en keyifli şekilde bulma imkânı sunan Emlakjet, CEO’su Tolga İdikat liderliğinde, ayda 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçisi ile emlak seri ilan sektörünün en büyük iki portalından biri oldu. Emlak ofisleri ve bireyler tarafından oluşturulmuş 500 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan bir veri tabanına sahip olan Emlakjet, bu ilanları kullanıcılara internet sitesi ve mobil işletim sistemleri üzerinden ulaştırıyor. Kullanıcılar Emlakjet üzerinden Edirne’den Ardahan’a tüm Türkiye’deki ilanlar arasında karşılaştırma yapabiliyor.