Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa, The Global CemFuels Awards’un en prestijli ödülü "Üstün Alternatif Yakıtlar Projesi" kategorisinde ödüle layık görüldü. Çimsa, çimento üretimine yönelik geliştirdiği yenilikçi çözümler ile etkinliğin en önemli kategorilerinden birinde ödül almış oldu. 

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, dünyanın dört bir yanından sektörün en iyi alternatif yakıt projelerinin yarıştığı The Global CemFuels Awards’un en prestijli ödülü "Üstün Alternatif Yakıtlar Projesi" kategorisinde ödül almaya hak kazandı. 

Çimsa, ATY kullanımının siklon çalışma prosesi üzerinde etkisinin azaltılmasına yönelik projesi ile yarışan diğer global projeler arasından “Üstün Alternatif Yakıtlar Projesi” ödülüne layık görüldü. 

1664432119_C__imsa_The_Global_Cemfuels_Awards_2022-1

The Global CemFuels Etkinliği Hakkında

The Global CemFuels Awards ödüllerinin de verildiği Global CemFuels Konferansı ve Sergisi, genellikle her yıl 150'den fazla uluslararası delege ve birçok katılımcıyı çeken, dünyanın en büyük uzmanlaşmış   alternatif yakıtları da içeren çimento yakıtları konferansı ve fuarı olarak kendini kanıtladı. Konferansa dünyanın çeşitli yerlerinden çimento prosesi, alternatif yakıt ve atık yönetimi alanından uzmanlar, çimento sektörü ekipman tedarikçileri, ayrıca çimento ve çimento yakıtları alanında danışmanlık yapan kurumlar katılıyor.

Bu sene 14-15 Eylül tarihlerinde Lizbon'da düzenlenen 15. Global CemFuels etkinliğinde, dünyanın dört bir yanından çimento endüstrisinden en iyi alternatif yakıt projeleri, uygulamaları ve ekipmanları sergilendi. Katılımcılar, alternatif yakıt kullanım şekillerini ve mevcuttaki kullanımlarını nasıl geliştireceklerini uzmanlardan öğrendi.