2021 yılında 4,8 milyar dolar ihracat ile çimento, cam ve seramik sektörlerinde Türkiye’yi dünyanın en başarılı ülkelerinden biri yapan firmalar, 4. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıklanacak. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından 20 Aralık’ta düzenlenecek törende, 11 alt sektörde toplam 69 ödül takdim edilecek.

Seramik, çimento, cam sektörlerinin ihracatçı firmalarını bünyesinde bulunduran ve 2 binin üzerinde üyesiyle tek ve koordinatör ihracatçı birliği olan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 4. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in yapacağı ödül töreninde 11 alt sektörde toplam 69 ödül verilecek.  

Erdem Çenesiz: “Tüm kategorilerde ilk 10 ülke arasındayız”

 

Çimento, cam ve seramik sektörlerindeki ihracatçı firmaların 2021 yılında da istikrarlı büyüme grafiklerini sürdürdüklerini söyleyen ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, “Küresel ekonomideki gelişmelere rağmen üretim, tasarım ve lojistikteki gücümüz sayesinde her geçen yıl büyümeye devam ediyoruz. 2021 yılında da bir önceki yıla göre yüzde 22 artışla 4,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu üç sektörümüzdeki farklı alt kategorilerde dünya genelinde hep ilk 10’da yer almanın gururunu yaşıyoruz. Bize bu başarıyı getiren, ülkemize katma değer sağlayan ihracatçı firmalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.