Tarihi dokuyu modern yaşamla birleştiren Büyükyalı, yeniden canlandırdığı semt yaşamına tüm dünyayı sığdırıyor. İlhamını İstanbul’dan alan Büyükyalı’da yaşayanlar evinden çıktığında 5 dakika içerisinde; sahile yürüyebiliyor, tiyatroya, sinemaya, sanata erişebiliyor, ünlü restoranlarda yemek yiyebiliyor, çocuğunu okula bırakabiliyor, tarihi dokuyu birebir yaşayabiliyor, profesyonel spor yapabiliyor veya organik pazardan doğal ürünlere ulaşabiliyor. İstanbul’un en özel semtlerinden birinde; tarihi surların Boğaz’a açıldığı Kennedy Caddesi sahil şeridinde yer alan Büyükyalı, Marmaray ve Avrasya Tüneli’ne de 5 dakikalık mesafede yer alıyor. Tüm dünyayı sıcak bir semt yaşamıyla sunan Büyükyalı’da yaşayanlar, 5 dakikada hayatın her alanına dokunabiliyor.

Evden çıkar çıkmaz kolay ve zaman kaybetmeden alışverişe, sanata, lezzete, eğlenceye ve spora ulaşmanın mümkün olduğu Büyükyalı; bahçeleri, açık alanları, 17. kattaki havuzu ve eşsiz deniz manzarası ile bir deniz semtinden fazlasını vadediyor. Yüzyılların yaşanmışlığını bugüne taşıyan tarihi yapılarla çevrili caddelerinde eski İstanbul’un semt ruhu yeniden hayat buluyor. Sergi, tiyatro ve sinema salonları, açık hava sineması gibi buluşma alanları ile komşuluk bağlarınızı, sosyal yaşamınızı güçlendiriyor. Çiçekçi, kitapçı ve akla gelen her türlü ihtiyacı, tıpkı eski semt kültüründeki gibi yürüme mesafesinde sunuyor.

Büyükyalı’da ‘dünya var’, merkezinde ise Fişekhane

Büyükyalı’nın kalbinde, İstanbul’un kültür sanat ve gastronomi nabzının attığı Fişekhane var. Osmanlı’nın en önemli endüstri miraslarından birisi olan Fabrika-i Hümayun’un 170 yılı aşkın bir süre kamunun kullanımına kapalı kaldıktan sonra, dünya standartlarında bir restorasyon çalışmasıyla yeniden hayat bulduğu Fişekhane, Büyükyalı’daki ‘iyi yaşamın’ tam merkezinde. Sultanahmet Meydanı, Kız Kulesi gibi tarihi mekanlarıyla ‘İstanbul’un tarihi ve gezilecek yerler’ listesine giren Fişekhane, alternatifleriyle ziyaretçilerine keyifli anlar vadediyor. Contemporary Istanbul Vakfı’nın vakfın ilk ve daimi sergi mekanı olma özelliğini taşıyan Cocoon’un yanı sıra Tatbikat Sahnesi ile farklı tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapıyor. Festivalleri, konserleri ağırlayan Taş Meydan ile şehrin en önemli kültür-sanat duraklarından biri aynı zamanda.

Ünlü şef Murat Bozok Ferida ile Ömür Akkor ise Zennup 1884 ile Fişekhane müdavimlerine damakları tatlandıracak deneyimler yaşatıyor. 140 yıllık aile geleneği olan Akdeniz ve Lübnan mutfağını temsil eden Al Hallab da Dubai’den sonra ilk kez Fişekhane’de yer alıyor. Bu lezzet durakları ise muhteşem gastronomi turunun sadece küçük bir kesitini misafirlerine sunuyor.