İstanbul, Büyükyalı ile birlikte yeni bir organik semt pazarına kavuşuyor. %100 ekolojik pazar zincirinin en yeni halkası olan “Büyükyalı Organik Semt Pazarı”, toplumda ekolojik yaşam bilincini oluşturmayı hedefleyen “Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği” danışmanlığında, 13 Haziran Cumartesi günü Büyükyalı’da kapılarını açıyor.





Son günlerde daha da fazla ihtiyaç duyulan ve aranan organik, sağlıklı ve lezzetli ürünlerin ziyaretçilere sunulacağı Büyükyalı Organik Semt Pazarı, şehrin tam merkezindeki kolay ulaşılabilir konumu ve açık alanda, doğal ve temiz hava sirkülasyonuna sahip ferah ortamında, bundan böyle her Cumartesi günü İstanbulluların uğrak noktası haline gelecek. Büyükyalı Organik Semt Pazarı, doğal ve sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olacak.    









İyi ve sağlıklı yaşamın tüm unsurları Büyükyalı çatısı altında toplanıyor… “Tarladan sofraya” anlayışıyla, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği danışmanlığında İstanbul’a kazandırılan Büyükyalı Organik Semt Pazarı, doğal ve sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen herkes için, 13 Haziran Cumartesi gününden itibaren kapılarını açıyor. Büyükyalı Organik Semt Pazarı ziyaretçilerine, açık, tertemiz ve iyot kokulu bir havada, İstanbul’un en değerli kültürel ve endüstriyel mirası niteliğindeki tarihi binaların büyüleyici atmosferinde, taş meydanda, keşfetmenin keyfini doyasıya yaşatan, keyifli, lezzetli, zengin ve sıra dışı bir alışveriş deneyimi sunuyor.





Herkes için sağlıklı ve kaliteli bir yaşam ilkesini benimseyen Büyükyalı Organik Semt Pazarı, ziyaretçileri, Türkiye’nin dört bir yanından, kaynağından gelen organik ve taze ürünlerle buluşturmayı amaçlıyor. Her Cumartesi günü, 10:00-16:00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak olan ekolojik pazarda, doğa ve canlı sağlığına zararlı hiçbir yöntem, kimyasal ilaç, gübre ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı organik ürünler satılıyor. Büyükyalı Organik Semt Pazarı, taze, doğal, sebze ve meyvelerden süt ve et ürünlerine, tarladan sofraya bakliyatlardan un, baharat ve salça çeşitlerine, sızma zeytinyağından fırından taze çıkmış ekmek alternatiflerine kadar birbirinden lezzetli ve sağlıklı ürün seçenekleriyle, ziyaretçilerinin sağlıklı yaşam ve beslenmeyle ilgili tüm ihtiyaçlarını, ferah ve güvenli bir ortamda, üstün bir kalite ve hizmet anlayışıyla karşılıyor.





Gerçek anlamda doğal, organik ve sağlıklı ürünlere güvenle ulaşabilmenin giderek zorlaştığı ve talebin her geçen gün arttığı bir dönemde, Büyükyalı Organik Semt Pazarı, İstanbulluların yaşamında önemli bir boşluğu dolduruyor. Büyükyalı Organik Semt Pazarı’nda, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm ürünler bir arada sunuluyor. Ürün çeşitlerine göre, alışverişi daha da kolaylaştıracak şekilde sınıflandırılan Semt Pazarı’nda, deterjan çeşitleri ve kişisel bakım ürünleri de bulunuyor. Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından en iyi üreticilerle çalışarak, gerçek anlamda organik, doğal ve katkısız ürünler sunmayı en önemli önceliği olarak belirleyen Büyükyalı Organik Semt Pazarı, Mersin, İzmir, Aydın, Muğla, Afyon, Bursa, Zonguldak ve Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarından en kaliteli ürünleri İstanbullularla buluşturuyor.





Büyükyalı Organik Semt Pazarı, “%100 Ekolojik Pazar Standartları” ile organik pazarların güvenilir bir şekilde yaygınlaşmasına öncülük eden, pazarda satışa sunulan tüm ürünlerin satış verilerini tarih, satıcı, üretici, ürün, çeşit, miktar, fiyat ve mali belgeler bazında kayıt altına alan Buğday Ekolojik Yaşam Derneği’nin danışmanlığında hayata geçiriliyor. Büyükyalı Organik Semt Pazarı’ndaki %100 ekolojik tüm ürünlere ait sertifikalara, www.ekolojikpazarlar.org adresinden ulaşılabiliyor.





Büyükyalı Organik Semt Pazarı, açık alanda, doğal ve temiz hava sirkülasyonuna sahip ferah ortamının yanı sıra tüm hijyen kurallarını en ince ayrıntısına kadar uygulayarak, ziyaretçilere güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir alışveriş deneyimi sunuyor. Büyükyalı Organik Semt Pazarı, zamansız ve ferah mimarisi sayesinde, ürünleri incelemeyi ve alışveriş yapmayı çok daha keyifli bir hale getirirken, yüzyılların yaşanmışlık izlerini bugüne taşıyan tarihi atmosferi sayesinde, ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını aralıyor.





En doğal ürünlerin buluştuğu Büyükyalı Organik Semt Pazarı, şehrin birçok noktasından hızlı ve kolay ulaşılabilir konumu ile de fark yaratıyor. İstanbul’un tam merkezinde yer alan, gerek özel gerek toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilen bir lokasyonda bulunan pazar, kentin kara, deniz, raylı sistem gibi tüm yeni ulaşım akslarının kesiştiği noktada yer alıyor. Büyükyalı Organik Semt Pazarı, Zeytinburnu Metro Durağı’na yürüme mesafesinde bulunuyor.