İstanbul, gayrimenkul yatırımı denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri şüphesiz. Haliyle İstanbul’da ev sahibi olanların en çok merak ettiği konulardan biri de dairelerinin yıllar içinde ne kadar prim yaptığı oluyor. Tıpkı diğer büyükşehirler gibi İstanbul’da da konut fiyatları ilçeden ilçeye farklılık gösterebiliyor.

5 yılda evimin değeri ne kadar arttı?

İstanbul’da ev alırken yaptığınız yatırımın 5 yılda hangi oranda değer kazandığını öğrenmenin en kolay yolu emlak34.com Bölge Raporu’nu incelemekten geçiyor. 

Biz de bundan 5 yıl önce, yani 2013 yılında ev sahibi olanlar için İstanbul’un ilçe ilçe satılık ve kiralık konut fiyatlarını emlak34.com Bölge Raporu verilerini mercek altına alarak inceledik.

2018 Ekim ayı itibariyle İstanbul’da şehir genelinde ortalama 100 metrekarelik bir dairenin konut satış fiyatı 298 bin 577 TL ile 497 bin 629 TL arasında değişiyor. İstanbul satın alınarak kiraya verilen bir daireye yapılan bu yatırımın geri dönüş süresi ise 20 yılı buluyor.

İstanbul’da şehir genelinde kira fiyatları ise 1.228 TL ile 2 bin 46 TL aralığında.

Küçükçekmece, 5 yılda konut yatırımında en çok kazandıran ilçe 
2013-2018 yılları arasında ortalama 100 metrekarelik dairelerin bulundukları ilçelere göre fiyatları nasıl değişti?

Emlak34 verilerine göre 5 yıllık konut fiyatı değişimlerine bakıldığında, bazı ilçelerin %100’ün üzerinde artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Yatırımcısına en çok kazandıran bu ilçeler arasında beş sırada Küçükçekmece, Silivri, Şile, Çatalca ve Pendik yer aldı.

İşte İstanbul’un tüm ilçelerine göre ortalama 100 metrekarelik dairelerde TL/metrekare üzerinden 5 yılda yaşanan fiyat artışları: