Arsa ve Arazi yatırımı yapmak için bir çok kişi değişik yönde araştırmalar yapar. Özellikle ne yapılacağı belli olan bölgeye közü kapalı şekilde yatırım yapılır diyoruz işte bu bölge Bursa ila Gemlik ilçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerli otomobilin Bursa'nın Gemlik ilçesinde üretileceğini açıklamasının ardından, ilçede gayrimenkul piyasası hareketlendi.


Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) üreteceği yerli otomobil için Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Haralar bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait araziye fabrika kurulacak. 22 milyar liraya mal olacağı belirtilen yerli otomobil üretim tesisinde 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.


Yerli otomobil üretim tesisinin Gemlik'te kurulacağının açıklanması, ilçede emlak piyasasını canlandırdı. Gemlik'te emlakçılar ve müteahhitler, taleplerin bir günde arttığını söyledi. Gayrimenkul yatırım uzmanı Kadir Özel, "Fabrikanın Askeri Hara bölgesine yapılacağı duyulduktan sonra Gemlik'teki tüm emlakçılarda hareketlilik kazandı. Gayrimenkul fiyatlarının zaman içinde yavaş yavaş yükseleceğini eminiz. Bu durumdan sonra Gemlik'ten taşınmaz mülk alan herkes kazanır diye düşünüyoruz.