İklimlendirme sektörünün öncü markalarından Baymak, İtalyan DAB teknolojisine sahip ıslak rotorlu sirkülasyon pompaları Evosta2/3 ve Evoplus serileriyle birçok projede ısıtma, soğutma, sıhhı tesisat ve güneş enerjisi sistemlerindeki su sirkülasyonu için mekanik firmaların çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Yüksek verimliliği, şık tasarımı ve teknolojik donanımı ile öne çıkan Evosta2 ve Evosta3 serisi pompalar, IPX5 yüksek koruma özelliğiyle motora dışarıdan gelebilecek su sıçramalarına karşı sınıfının en yüksek korumasına sahip. Döküm modelleri ise ısıtma, soğutma ve güneş enerjisi sirkülasyon hatlarında kullanılabilen pompaların bronz modelleri de sıhhi tesisat hatları için çözüm sunuyor. Yalıtım ceketi Evosta3 modelinde standart olarak bulunurken aynı zamanda led ekrana sahip olması sayesinde çalışma anındaki debi, basınç ve enerji tüketim değerlerini okumayı mümkün kılıyor.

Evoplus serisi, sirkülasyon pompalarının ön plana çıkan özelliği olan LCD ekranı ile çalışma anında tüm verileri okuyabilme imkânı sağlıyor.  Bu ekran üzerinden pompanın aktif çalışıp çalışmadığı, çalışma anındaki basınç, debi, çektiği güç, arıza kayıtları, çalışma modu, çalışma süresi, kullanma kılavuzu vb pek çok bilgiye erişilebiliyor. Yine bu verileri okuyarak sistemin doğru mu yanlış mı çalıştığını da yorumlamak işin mekanik kısmını yapanlar ve servisler için son derece kolaylık sağlıyor.

Evoplus Small modelleri, ilave bir modül yardımıyla Evoplus modelleri ise herhangi bir modüle ihtiyaç duymadan otomasyon sistemine bağlamayı mümkün kılıyor. İkiz modellerde ise tekli çalıştırma, sıralı çalıştırma (eş yaşlandırma) ya da birlikte çalıştırma imkânlarının yanı sıra model fark etmeksizin otomasyon sistemine bağlamak da mümkün.

 

Baymak Hakkında:

50 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip Baymak, Tepeören’de toplam 60.000 m2 alan üzerinde, iki üretim üssü ile faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden olan Baymak’ın Türkiye genelinde, 1000’e yakın bayisi, 2100’den fazla satış noktası ve 1000’in üzerinde servis teknisyeni bulunmaktadır. 700’ün üzerinde çalışanı ile her zaman ileri teknoloji ile üretim yapmayı hedefleyen Baymak, 2013 yılı itibariyle %100 BDR THERMEA Grup şirketi olmuştur. BDR Thermea Grubu, Baxi (ingiltere), De Dietrich (Fransa) ve Remeha (Hollanda) şirketlerinden oluşan, Türkiye, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Hollanda’da bulunan üretim üsleri ile Avrupa’nın 3. dev grubu olarak 70 ülkede aktif ticaret yapan öncü bir Hollanda firmasıdır. Baymak/BDR Thermea; ısıtma, soğutma, yenilenebilir enerji, su ısıtıcıları ve su teknolojisi kategorilerinde üretim, satış, ihracat ve ithalat yapmaktadır.