Fikirtepe 1. Etap olarak, nur topu gibi bir tasfiye pardon :) "Tahliye sürecimiz başlamıştır!! Malum pandemi süreci ve rahat rahat bütçenize! uygun fizana kadar ev bulabilmemiz hatta İstanbul'u terk ermemiz icin de çok genis bir zaman dilimi (150 gün) bizlere tanımışlar sağ olsunlar... "58 Hektarlık Fikirtepe 1. Etap kentsel Dönüşüm alanı için 6306 Sayılı Kanunun 6/A Maddedir uyarınca... Gerekirse kolluk kuvveti zoruyla.. 150 gün süre tanınmıştır.." "Siz istediniz bizde geldik! Kanun namına evleri boşaltmazsanız biz ilgili kanun namına boşaltmasını biliriz" denilen tebligatlarda özenle "SIFIR ATIK" ibaresi de kullanılası dikkatlerden kaçmıyor :)) çok "afilli"bir kagıt ..

Teknolojinin geldiği nokta, vatandaşların ilgi ve merakı, yetkililerin de re'sen kanun uygulama hevesi herkesin bir dakika icerisinde haberdar olmasını sağlamıştır! "Şimdi kara kara "???" düşünme zamanı!" HAYIRLI OLSUN AMA BÖYLE OLMAMALIYD!! Fikirtepeli vatandaşlar zaten gönüllü olarak evlerini boşaltmaya dünden razıyken FİKENTDER DERNEĞİ aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aşağıdaki soruların cevaplarını da bu boşalt süreci tamamlanmadan, yazılı olarak ilan edilmesini haklı olarak istemekte ve beklemektedir..

1- Vatandasın bu bölgede yapılacak olan inşaattan alacağı paylaşım oranı nedir? 3- Bölgede yapılacak inşaatlarda vatandaşa verilecek net emsal nedir? 4- Vatandaşlara ödenecek kira miktarı ve süresi nedir? 5- Vatandaşa ödenecek taşınma, kira destek payları hangi şart ve şekillerde nasıl ödenecek ve ne zaman ödenmeye başlayacaktır? FİKENTDER DERNEĞİ olarak , yetkilileri vatandaşların bu haklı taleplerine karşı duyarlı olmaya ve yazılı bildirimde bulunmaya davet ediyoruz..

"NETİCE OLARAK HİÇBİR KANUN DEVLET İLE VATANDAŞIN ARASINA GİREMEZ, GİRMEMELİ DE.!!"