Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Havalimanı ile Kanal İstanbul güzergahı arasında kalan parsellere onay verdi.





İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Dursunköy Mahallesinde bulunan ‘Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı' sınırları içerisinden kalan ve 1/1000 ölçekli imar uygulamasını Cumhurbaşkanı Kararnamesi gereğince 30 gün süreyle askıya çıkardı.





Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, söz konusu arazideki hissedarların isim listesine de yer verildi. Yaklaşık 2 bin 500 hissedarın bulunduğu görülen listede Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte hissedarlar arasında Emlak Konut GYO, THY Havalimanı Gayrimenkul, İlim Yayma Cemiyeti, Kızılay, İSKİ, bazı inşaat firmaları ve çok sayıda yurttaş bulunuyor.





Yaklaşık 18 bin kişinin yaşam alanı olarak planlanan, Arnavutköy Dursunköy'deki arazi Kanal İstanbul ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun kesiştiği kavşakta yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamada, yeni İstanbul Havalimanı personeli için büyük bir konut projesinin hazırlandığını söylemişti.





30 Ocak 2018 tarihinde onaylanan imar uygulaması 4 Şubat 2019 tarihinden itibaren 30 gün süreyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı.