Büyükçekmece ilçesinin batı yönünde olan E-5 karayolu ile E-6 arasında kalan Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye ve Selimpaşa mahallesine kadar olan bölgeye 10 yıldır arsalara villalara bakıp  gelmekteyim.


Bölgenin arazi yapısı Marmara denizine  manzarası olması, bahçeli nizamla az katlı yapılaşması, İstanbul'un diğer mahallelerine göre çok ferah olması, gelişmeye prim yapmaya müsait olduğundan dolayı yatırım yapmaya çok uygundur. Gelişme ve büyümesine devam eden İstanbul, Üçüncü Havaalanı, Kanal İstanbul, Marmara Kuzey otobanı bunlara bağlantılı yapılacak olan metro hatları, bağlantı yollarıyla her alanda ilerlemeye devam edecektir.

Bizim değerlendirmeye aldığımız bölge olan  Büyükçekmece Silivri içlerinini  E-5 üzerinde bulunan Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye, Selimpaşa mahalleleri geçmişte İstanbulun yazlık alanları olarak kullanılıyordu. Ama son yıllardaki yatırımlarla beraber bu konumundan çıkıp Büyükçekmece'ye en yakın olan Kumburgaz da inşaat firmaları butik site konsepti projeler üretmeye başladılar.

Bu yönde gelişmelerin devam edebilmesi için ülke ekonomi durumunun normalleşmesi gerekiyor. Döviz normal seviyelere gelip konut kredi oranlarının % 1 altına düşmesiyle birlikte her şey normale dönecektir.

Bölgedeki arsaların değer kazanması bu projelerin hayata geçmesinin dışında imar uygulamalarında değişikliğe gidilmesi de etkili olacaktır. Meri imar planlarının değişikliği genelde belediyeler tarafından bölgedeki gelişmeye bağlı olarak halkın taleplerini dikkate alarak düzenleme yapılmaktadır.

Genel olarak bölgenin coğrafi yapısının cazibesi, iki ana karayolu arasında kalması, denize olan manzarasının güzelliğiyle  vizyonu iyi olan bir belediye Başkanıyla beraber bu bölge yatırımcısına kazandırmaya devam edecektir.