Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde arsa fiyatları dünya devi iki otomotiv markasının fabrika kuracağının duyulması üzerine yüzde 50 arttı.

Başiskele ilçesinde arsa fiyatlarının artmasını sağlayan Ford Otosan ve Volkswagen'in fabrika kuracağı haberleri oldu. 

Hürriyet'in haberine göre Kocaeli'nin Başiskele ilçesine bağlı Sepetlipınar Mahallesi’nde iki dünya otomotiv devi Ford Otosan ve Volkswagen'in fabrika kuracağını açıklanmasının ardından arsa fiyatları yüzde 50’nin üzerinde değer kazandı.

Kurulacak fabrikada 2 bin kişinin istihdam edileceği, belirtildi. Otomotiv fabrikalarında yük minibüsü modellerinin üretileceği ve ihraç edileceği haberlerde yer alıyor.

Fabrikanın kurulacağının duyurulmasının ardından bölgedeki arsa fiyatları hızla değer kazanmaya başladı. Yatırımcılar da bölgedeki arsalara ilgi gösteriyor.

DÜNYA DEVLERİ FİYATLARI ARTTIRDI

Bölgedeki arsa satışlarını değerlendiren gayrimenkul danışmanı Mevlüt Bozdağ, "Kocaeli'nin Gölcük ve Başiskele bölgelerinde özellikle otomotiv sektöründe belli başlı fabrikaların ve onların yan kuruluşlarının tesisleri ile donatılmış durumda. Bu bölgemiz, şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir istihdam kaynağıydı zaten.

Fakat iki dünya devi, kendi aralarında yapmış oldukları protokol ile 2023 yılında çıkarmayı hedefledikleri ticari van araçlarını satışa sunmayı hedeflediler. Bu durumdan ötürü bölgedeki arsaların değerlenmesi konusunda önemli bir talep doğurdu" dedi.

Satılık Arsa fiyatlarının son birkaç yıldır yüzde 50yi aşan oranlarda değer kazandığını ifade eden Bozdağ, "Son 2-3 yıl içerisinde, yüzde 50 yi aşan oranlarda değer kazanması görüldü. Bu ülkemiz için şehrimiz için ve en önemlisi istihdamın artması için önemli bir kazanç olacak.

Buna bağlı olarak tabii ki konut alanlarda da ticari alanlarda da en önemlisi sanayi alanlarında da önemli bir artış gözlemlenmektedir. Bu tesisler zaten sanayi imarlı veya bacasız sanayi imarlı alanlarda yapılabiliyor. Fakat bu etki bölgedeki boş olan bütün arsalarda kendisini hissettirdi" diye konuştu.