Yaklaşık 55 bin çiftçiye toplam 595 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine arazisini, başta zeytin olmak üzere ceviz ve badem üretimi için verdiklerini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu sene içinde çok dha büyük oranda Hazine arazilerini, başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere her türlü organik tarım için çiftçilerin kullanımına açacaklarını söyledi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) arasında işbirliği protokolü imza törenine katılan Bakan Kurum, yeni Hazine arazilerinin yeni üretimler için tarıma açılacağını şu sözlerle ifade etti:

“Son dönemde gündeme gelen zeytin ağaçlarının ve alanlarının zarar göreceği iddialarının tamamı asılsız. Türkiye’de 2002’ye kadar 620 bin hektar zeytincilik alanı vardı. 2021 itibarıyla zeytin alanı büyüklüğümüz tam 890 bin hektara çıktı. Ülkemizde bizden önce 101 milyon zeytin ağacı varken, bugün bu sayıyı 192 milyona çıkardık. 20 yılda Türkiye, çiftçisiyle, emekçisiyle el ele vererek, zeytinine gözü gibi baktı. Hem zeytin hem de zeytinyağı üretiminde dünya 5’incisi olmuştur. Zeytin ağaçlarımız bırakın azalmayı, yaptığımız desteklerle günbegün daha da artmaktadır.

Bakanlık olarak bugüne kadar yaklaşık 55 bin çiftçiye toplam 595 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine arazisini, başta zeytin olmak üzere ceviz ve badem üretimi için verdik. Şimdi yeni bir hedef daha belirledik. 2022 yılında, çok daha büyük oranda Hazine arazimizi yine başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere, organik tarımın her türü için çiftçimizin kullanımına açacağız. Zeytin üreticisi kardeşlerimiz, çiftçilerimiz rahat olsun, müsterih olsun. Sadece zeytinde değil, tüm bitki ve meyve çeşitlerinde stratejik adımları, geliştirici adımları, zeytinin alanını genişletecek adımları, çiftçimizle, üreticimizle el ele vererek, kararlılıkla atacağız”