Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını gözler önüne seren Bildiğin Gibi Değil; aşka, hayata ve kabullenişlere dair bir roman...

İlk baskısı Haziran ortasında olan “Bildiğin Gibi Değil”, Ekim ayında 3. Baskısına girdi. Yaz aylarında D&R Çeşme Marina, Bodrum Milta Marina ve Anthaven’da yapılan imza günlerinden sonra Kanyon D&R’da gerçekleşen imza günüyle de İstanbul’daki okurlarıyla buluştu.

Kemal Tahir’lerin Yaşar Kemal’lerin yolundan giderek ustaca dialog yazarlığı yapan Fatma Çelenk, ses getirerek çıkış yapan romanında hikâye içinde hikâye, hayat içinde hayat barındırmayı başarmış. Fonda Türkiye’nin son 50 yılının ekonomik siyasal dalgalanmalarına angaje olmadan gerçeği alıyor kurguyla harmanlıyor, kurguyu alıyor gerçekle harmanlıyor. Bu yönüyle kitap, genç okurlar için bir bilgi kaynağı olarak da görülebiliyor.

Fatma Çelenk görünüşte sıradan kahramanların iç içe geçmiş yaşamlarını romanında aktarırken sade ve akıcı bir dille darbeler ve kaybedişler arasında geçen hayatlara tanıklık etmemizi sağlıyor.

Kitap ardı arkası kesilmeyen olaylar zinciriyle ve yüreğe dokunan kurgusu, anlaşılır dili ve heyecan verici anlatımıyla bir çırpıda okunuyor. Okurun gözünden doğruca kalbine ulaşabiliyor.

“ÂŞIK OLMAKTAN MI KAÇIYORDU, YOKSA KAYBETME KORKUSUNDAN MI?”

Başarılı şirketlerin ardında yatan pek bilinmeyen hikâyeleri yazmak için yola çıkan genç gazeteci kadın, röportaj yapmak için gittiği binanın kapısından girdiğinde yaşayacaklarının, onu karmaşık bir ömürler yığınının tam ortasına atacağından habersizdi. Yangınlar, darbeler ve kaybedişler arasında geçen hayatlara tanıklık ederken, bir yandan da kaderin belirsiz ağlarının onu da sarmalayarak yaşamını biçimlendirdiğini hissedemiyordu bile...

Geçmiş ile bugünün iç içe yaşandığı bu anlatıda Fatma Çelenk, kahramanlarının görünüşteki sıradan yaşamlarını okura sunmasının yanı sıra ülkemizin ekonomik ve siyasal mücadelelerle biçimlenen son elli yılını da sade ve akıcı bir dille aktarıyor.

Hiçbir şeyin göründüğü̈ gibi olmadığını gözler önüne seren bu romanı okurken, kendinizi de sorguladığınız anlardan geçeceksiniz.

Fatma Çelenk1

Fatma Çelenk

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunudur. Kariyeri boyunca yaptığı tiyatro tasarımları, sinema, radyo, televizyon ve kurumsal iletişim alanındaki çalışmaları övgüye değer bulunmuştur. Topluma yönelik tasarladığı sosyal sorumluluk projeleriyle yurtiçi ve yurtdışında ödüller almıştır.

İş hayatına yönelik yazıları birçok dergi ve bloglarda yayınlanmaya ve üniversitelerde seminerler vermeye devam etmektedir.

Türkiye Sosyal Sorumluluk Derneği’nde uzun süreli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, halen Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır. Kurucu üyeleri arasında bulunduğu Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nda Eğitim Proje Grubu Başkanı göreviyle sektördeki kadınların ihtiyaç ve beklentilerine yönelik bilgi, beceri arttırma, yönetim seviyelerini güçlendirme çalışmalarına imza atmaya devam ediyor.

Bildiğin Gibi Değil yazarın ilk romanı.