Yaz aylarındaki konut hareketliliği havaların soğumasıyla birlikte ekim ayından itibaren yavaş yavaş düşmeye başlayacak satıcılar umdukları fiyatlara evlerini satamayacak satma düşüncesi olan ev sahiplerini bilgilendirelim bu yükseliş devam edecek diye yanılgıya girmeyin talep olmadığı yerde yükseliş asla olmaz.

2. el düşüş yaşanırken sıfır konutlarda durum ne olur derseniz onlarda da yabancı alımları kış ayların yaklaşmasıyla birlikte onlarında çok olmazsa da talep olmadıktan sonra ister istemez farklı kampanyalar başlatacaklar vade uzatacaklar farklı seçenekler sunacaklar.

Bu düşüş ne kadar sürer derseniz Ocak, Şubat aylarının sonuna kadar devam eder yeni fiyatlara yeni zamlı daire ve villa fiyatlarına Türk halkı alışır gibi ama genel anlamda baktığınızda fiyatlar gerçekten çok fazla yüksek , bu gelirle bu fiyatlarla ev almak çokta mümkün görülmüyor.

Konut faizleri bir yıl daha düşmesi beklenmiyor biraz devletin bu konuya el atması gerekirken maalesef devletin durumu da orda da siyasi çekişmeler yüzünden bu işlere ayıracak zamanları yok.

İnşaat Maliyetleri her geçen gün yükselemeye devam ediyor. Toptancılar haftalık fiyat dahi veremiyorlar günlük fiyat veriyor. Buda demek oluyor ki her an her dakika zam kapıda geliyorum demek anlamına geliyor. Bu durum konut fiyatlarını olumsuz etkiliyor malzeme fiyatlarını durmaması inşaat üretici firmaları kara kara düşündürüyor, malzemeyi önceden alan firma şanslı bunun içinde güçlü bir sermaye lazım haydi bakalım bizler ne zaman ev sahibi olacağız diye düşünmeye başlayalım.